Печено свинско каре во рерна на ваков начин можете да го послужете топло, но ќе биде извонреден и како ладно печење. Тогаш со него ќе можете да послужите поразлични додатоци за прилогот.
Иако ова пред се е јадење кое е подобро да го припремате (и секако) консумирате во текот на зимските периоди од годината, сепак од време на време нема лошо да ви дојде ни во поладните часови од денот и сега
Подготовка:
1. Посипете го свинското каре со Вегета Twist, па оставете го да постои околу пола час.
2. Печете го во плех со малку маснотија, околу 70 минути на 180°C. Во текот на печењето, поврено поливајте го со вода.
Служење:
Печеното свинско каре служете го со компир или варен зеленчук.
Совет:
По желба, свинското каре избодете го и во дупчињата ставете мали чешњаци лук и посипете го со семки од ким.
Состојки:
Број на лица: 10
Потребни состојки: ½1,5 kg. свинско каре |