Го забавуваат стареењето, го подобруваат варењето: Еве зошто треба почесто да јадете цреши

Црешите имаат исклучително антиинфективно дејство и тие го забавуваат стареењето. Ако постои природен лек од дрвото, тогаш тоа дефинитивно се црешите. Овие вкусни плодови го зајакнвуаат имунитетот, ја подобруваат крвната слика и коските, му годат на срцето и крвотекот, како и на стомакот.

Помалку познато е дека црешите се сметаат и за природно средство за ублажување на реумата. Всушност, се смета дека 20 цреши се дури 10 пати поделотворни од аспиринот.

ADVERTISEMENT

Една дланка цреши дневно придонесува да се релаксирате после напорниот ден, а исто така ја подобрува и концентрацијата. Оние кои страдаат од камени во бубрезите, добро ќе им дојде чај од дршките на црешите. Во литар вода сварете една дланка исушени дршки и пијте во текот на денот, незасладено.

Facebook Comments
No Comments Yet

Comments are closed