Вистинските љубовни приказни никогаш не завршуваат: Цитати за љубовта во кои ќе ја пронајдете смислата на животот

Животот нема смисла без љубовта. Таа прави да се чувствуваме живи, не’ исполнува и не’ мотивира. Во продолжение погледнете некои од најубавите мудри изреки за љубовта, кои ќе ви покажат дека таа е најголемата сила на светот.

ФОТО: wallhere.com

„Вистинските љубовни приказни никогаш не завршуваат“

„Во љубовта и војната, се’ е дозволено“

„Не можеме сите да правиме големи дела, но можеме да правиме мали дела, со голема љубов“

ADVERTISEMENT

„Јазикот на љубовта се наоѓа во очите“

„Ако покажете љубов, ништо не губите, ако ја прикривате љубовта, вие сте губитникот“

„Да се сака не значи да се гледате меѓусебно, туку и двајцата да гледате во една насока“

„Љубовта е чин на бескрајно простување, лутење, и простувања кои стануваат навика“

„Кој не е нестрплив, не е заљубен“

„Плашливата љубов не е љубов“

„Учете, учете, учете и ќе бидете просечни. Љубите, љубите, љубите и ќе бидете големи“

„Љубовта е бескрајна тајна, затоа што не постои нешто што може да ја објасни“

„На оние кои живеат во љубов, никогаш не им е досадно“

 

Facebook Comments
(Visited 290 times, 1 visits today)