Наједноставното објаснување гласи – ако го ограничите времетраењето во кое јадете за 3 до 5 часа помалку, на крајот на денот ќе консумирате помалку храна бидејќи порано престанавте да јадете. Просто е како гравче, нели? На пример, ако навечер додека гледате телевизија често посегнувате по бисквити или други грисини, избегнувањето да внесувате храна по 20 часот ќе ги елиминира празните калории и брзите промени во количеството на шеќерот во крвта што би ги предизвикале благите колачи и разните грисини. Исто така продолжувањето на периодот во кој НЕ консумирате храна позитивно ќе влијае и на циркулацијата, а тоа го подобрува метаболизмот и ќе ви помогне да имате подобар сон.
Па, во кој временски период најчесто ја консумирате храната? Споделете го вашето искуство во коментарите …