Бори се за себе, затоа што никој друг нема да го направи тоа

Бори се за себе, затоа што никој друг не знае да го прави тоа. Ако се предадеш без да се бориш, тогаш зошто ти е животот? Бори се со талент, бори се со знаење, со љубезност, па остави дела кои ќе зборуваат за тебе.

Бори се со разбирање, со постојано учење, со испружена рака која чека друга рака. Бори се така што ќе можеш да се бориш со сопствените денови. Бори се со вистина, со добро воспитување.

ADVERTISEMENT

Никогаш не се откажувај и секогаш труди се да најдеш верба во себе. Бори се за луѓето кои ти значат, бори се со мудри избори. Бори се така што ќе ги признаеш своите грешки, а нема да му ги препишеш на некој друг.

Бори се, но таа борба секогаш нека биде фер и достоинствена!

Facebook Comments
No Comments Yet

Comments are closed