Реклама
MAMAUncategorizedДом и семејство

Никогаш не ја фрлајте водата по варењето јајца, причината ќе ве изненади

Дали некогаш сте се запрашале дали можете да направите нешто повеќе со преостанатата вода од варени јајца наместо едноставно да ја истурите?

Реклама

Можеби звучи чудно, но заматената вода од сварените јајца е исполнета со минерали и може да понуди повеќе отколку што мислите. Наместо да ја истурате во одводот, можете да ѝ дадете изненадувачки корисна употреба.

Ова не е само за заштеда на малку вода; има нешто посебно во таа течност откако ќе зовријат јајцата. Содржи неочекуван потенцијал, а придобивките се едноставни, природни и достапни – без дополнителни состојки, без дополнителни трошоци.

Па во што е големата тајна?

Маркетинг

Остатокот од вода од варени јајца е задоволство богато со минерали за вашите растенија!

За време на вриењето, лушпите од јајцата ослободуваат калциум во водата, создавајќи природно и ефективно ѓубриво што ги храни вашите растенија без хемикалии. Тоа е еколошки трик кој ќе ви се допадне и вам и на вашите растенија.

Маркетинг

Калциумот од лушпите од јајцата помага во балансирање на pH вредноста на почвата, овозможувајќи им на растенијата поефикасно да ги апсорбираат хранливите материи. Посебно е корисен за растенијата кои сакаат калциум како доматите и пиперките.

Едноставно оставете ја водата да се излади и користете ја во вашата градина или на растенијата што ги чувате во затворен простор за да им помогнете да станат посилни и поздрави.

 

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button