16 прекрасни фотографии што докажуваат дека се уште постои надеж за човештвото и природата

Можеби непријатно ќе се изненадите, но факт е дека само во 2017 година се уништени 15,8 милиони хектари шума.

ADVERTISEMENT

Луѓето сè повеќе ја уништуваат природата, но за среќа има и сè поголем број поединци кои се свесни дека итно мораме да направиме нешто за да не се уништиме самите себеси. Овие фотографии што ќе ги видите подолу ја илустрираат светлата страна на оваа приказна – примери во кои човекот и дава приоритет на природата. Ќе видите примери во кои луѓето не сакаат да ги уништат дрвјата поради правење ограда или изградба на куќа, а има и примери во кои луѓето планирале да реализираат вистинска рехабилитација на природата. Во прашања се пошумувањето во Бразил, Костарика, Мадагаскар и претворање на пустината во шума на Хаити кои се само некои од примерите што ви се дадени во продолжение.

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Извор: Index.hr
Facebook Comments
(Visited 2.417 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT