10 легендарни љубовни песни од нашиот омилен Оливер Драгојевиќ

ADVERTISEMENT

Невозможно е во неколку или стотици редови да се искаже придонесот на Оливер Драгојевиќ за хрватската музика. Она што тој го остави не се само неговите бројни албуми, освоени награди или распродадени концерти. Вистинскиот траг кој тој го остави се наоѓа во срцето на неговото семејство, пријателите, соработниците и неговите обожаватели.

Песните на Оливер не се слушаа само, туку истите и се живееја, а посебно оние љубовните. Со нив се сакавме, се разделувавме, заборававме на старите љубови и го отворавме срцето за нови. Невозможно е да се каже кои од нив се најдобрите, но едно е сигурно – овие 10 љубовни песни никогаш нема да бидат заборавен

ADVERTISEMENT

1. Молитва за Магдалена

2. Брод у боци

3. Ако изгубим тебе

ADVERTISEMENT

4. Што то беше љубав

5. Траг у бескрају

6. Цесарица

7. Добро јутро туго

8. Мој липи анџеле

9. Тко сам ја да ти судим

10. Писмо моја

Facebook Comments
(Visited 44 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT