10 незаборавни македонски детски емисии со кои пораснавме

Порано на телевизиските канали можеше да се види богата културно-едукативна детска програма и неколку училишни програми за деца и млади. Сè беше поинаку.

Благодарение на нив пораснеме, со хероите од нашето соседство. Ја научивме азбуката. Ги пеевме најновите хитови и игравме низ собата… Многумина со задоволство и носталгија се сеќаваат на своите омилени детските серии.

Еве дел од нив:

ADVERTISEMENT

Бушава азбука

Дајте музика

Чук чук Стојанче

ДО РЕ МИ

Чудовиштата од нашиот град

Втора смена

Во светот на бајките

Наше маало

Белото циганче

Големи и мали

 

Facebook Comments
(Visited 5.334 times, 1 visits today)