Рецепти

Тирамису со јаболки без јајца: Готов додека го сварите кафето, вкусот е вистинска магија! (РЕЦЕПТ)

Реклама
Реклама

Препорачуваме да се засладите со овој рецепт за совршен тирамису кој е малку поразличен од оригиналот.

 

Маркетинг

Состојки: 500 грама јаболка, 3 лажици кафеав шеќер, 60 грама шеќер во прав, сок од лимон,1 ванилин шеќер, 250 грама маскарпоне сирење, 500 грама свежо сирење со малку маснотии, 35 мл млеко,  2 лажици ликер амарет, 50 мл сок од јаболко, 200 грама пишкоти, 2 лажици какао во прав, 1 лажичка цимет.

Подготовка: Излупете ги и потоа исечете ги јаболките.Ставете ги во тенџере со сокот од лимон, кафеав шеќер и околу 35 мл вода да се вари.Печете околу 10 минути со постојано мешање.Измешајте го маскарпонето, млекото, ванилиниот шеќер и шеќерот во прав.Измешајте сок од јаболко и ликер.

Маркетинг

Земете правоаголен лист (околу 5×20 см) и покријте го со пишкоти.Натопете ги  бисквитите со мешавината од сок од јаболко,.

Истурете малку мешавина од сирење на тортата, ширете го уште еден слој пишкоти, и повторно премачкајте го со смесата за сирење.

На крај, посипете го тирамису со прав цимет и какао и оставете го десертот во фрижидер најмалку два часа.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button