Дури и ако никогаш не сте правеле леб, веројатно ви се случило деновиве да побарате едноставен рецепт.
Веста за оние кои френетично купуваат квасец, а некои го продаваат по многу повисоки цени , ги натера многумина да ги истражуваат рецептите за леб без квасец.
По нашето мало истражување, ни се чини дека нема поедноставен рецепт од овој.Овој рецепт е идеален ако немате квасец и немате време.Состојки:500 гр обично брашно,2 лажици прашок за пециво,1 лажичка сол,310 мл млеко.
Постапка:Загрејте ја рерната на 190 ° C (се однесува на печки со циркулација на воздухот) или 210 C (без циркулација).Измешајте ги сувите состојки. Истурете ги во млекото и измешајте – овој дел е полесен за правење со вашите раце.Пренесете го тестото на рамна површина и месете .Формирајте топка.Печете околу 35 минути додека лебот не биде светло кафеав.