Рецепти

Рецепт за домашни кисели пиперки: Без конзерванси и варење, готови за 10 минути

Ова е најдобриот рецепт за кисели пиперки, готови за 10 минути.

Реклама
Реклама

Потребно ви е:

1 килограм пиперки

бибер во зрно

Маркетинг

ловоров лист

6 чешниња лук

Маркетинг

ловоров лист

сол

шеќер

оцет

ФОТО: Принтскрин / You Tube

Подготовка:

Пиперките измијте ги, исчистете ги од рачките и семките исечете ги како филети, па наредете ги во тегли.

Во секоја тегла додадете лук, зрна бибер и ловорови листови. Во секоја тегла истурете по една лажичка шеќер и две лажички сол.

ФОТО: Принтскрин / You Tube

Во секоја тегла истурете 9 лажици оцет, а потоа истурете топла зовриена вода.

Затворете ги теглите со капаци и протресете ги.

ФОТО: Принтскрин / You Tube

Целиот процес погледнете го на следниот лин:

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button