Рецепти

Нашите баби го спремале ова јадење за време на војна – во елитните ресторани се послужува како специјалитет

Ова јадење се прави од намирници кои сите ги имаме дома.

Реклама
Реклама

Шпанскиот омлет чини многу пари во рестораните, а да се подготви дома чини значително поевтино.

Потребно ви е:

500 грама компири

150 милилитри масло

Маркетинг

6 јајца

1 кромид

Маркетинг

магдонос, сол и бибер

ФОТО: Freepik

Подготовка:

Излупете ги компирите и исечкајте ги на најситни парчиња.

Потоа на малку масло во тава издинстајте го кромидот, додадете ги компирите и покријте ги со капак, па оставете да се динста додека компирот не омекне.

Изматете ги јајцата и додадете ги зачините.

Додадете ги кај компирите, а потоа повторно поклопете ги со капад да се доварат.

Додадете свеж магдонос и послужете.

ФОТО: Freepik

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button