Рецепти

Меки солени стапчиња, поубави од пекара: По на баба рецептот! (видео)

Реклама
Реклама

Состојки: 320-350 гр брашно, 200 мл млеко, 20 гр квасец, малку масло, 1 лажичка шеќер, сол.

 

Маркетинг

Прелив: 2 лажици брашно, половина лажичка сол, 1 лажица масло, малку вода. Подмачкајте ја тавата и оставете го тестото да се крене околу 45 минути на собна температура.

Развлечете го тестото и исечете долги ленти кои ќе ги засукате во ролни. Наредете ги во сад за печење на хартија. Покријте да се крене и премачкајте со жолчка од јајце. Посипете сусам или семки и печете ги околу 15 минути на 220 степени.Додека стапчињата се печат, направете го прелиовот. Измешајте брашно со масло, додадете сол и истурете вода и направете го тестото малку подебело отколку за палачинки.

Маркетинг

Извадете ги стапчињата што се малку жолти и потоа прелијте ги и печете уште 15 минути за да добијат убава жолт боја.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button