Реклама
MAMAРецепти

Меки како пена: Вака подготвените палачинки може да се јадат и наредниот ден

Реклама

Вака подготвените палачинки може да се јадат и наредниот ден.

СОСТОЈКИ:

200 гр брашно

Маркетинг

200 мл млеко

200 мл кисела вода

Маркетинг

2 лажици масло

1 ванилин шеќер

кора од 1 лимон

прстофат сол

1 јајце

1 белка

ПОДГОТОВКА:

Со миксер разамтете млеко и јајце па додајте кисела вода, ванилин шеќер, кора од лимон, масло и брашно. Посебно разматете со миксер шам од 1 белка па со лажица постепено измешајте го во смесата за палачинки. Токму поради вака измешаната белка, палачинките ќе бидат меки и воздушести. Вака разматените палачинки печете ги на малку масло и филувајте ги по желба.

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button