Реклама
MAMAРецепти

Како да испечете совршени костени во рерна

Реклама

Не е потребна голема мудрост за печење костени.

Сепак, многумина избегнуваат да го прават тоа дома затоа што се чини дека е премногу работа, а потоа фрлаат пари на прескапата костен од улицата.

Сепак, тоа е многу лесно. За почеток, потребни ви се свежи костени и еден нож. Но, не било! За да избегнете сечење, земете остар нож. Исечете го секој костен широк, додека школка убаво не се раствори.

Маркетинг

Потоа, пресечете ги ренданите костени во тенџере, додадете вода и зачинете со сол. Оставете да зоврие, а потоа извадете ги костените од водата, префрлете ги во тава и ставете во рерна загреана на 220 степени да зоврие 15 минути.

Откако ќе се испечат костените, ставете на чинија, покријте со крпа и оставете да отстои околу 5 минути. Ова ќе ви го олесни чистењето. Уживајте!

Маркетинг
Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button