Реклама
ВиралноНаши ѕвезди

Излезе од политика, па стана домаќинка – ќе се изненадите што прави сега поранешната министерка, ова никој не го очекуваше од неа!

Реклама

Поранешната министерка и пратеничка се чини дека смени професија.

Таа се повлече од политиката, па се посвети на семејството и покажа дека е вистинска домаќинка.

Маркетинг

Поранешната министерка Фросина Ременски на социјалните мрежи се пофали дека нивната нива дала богат род.

-Баба-Анеткината јаболка на Ременските ниви во с. Ратево, стара повеќе од 100 години даде род и за гледање и за јадење. Таа убавина, недопрената природа и јаболката се извор на ЖИВОТ и ЛЕК за секоја лоша мисла или болест кај вредни луѓе полни со ВЕРБА и ЉУБОВ, напиша Фросина Ременски.

Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски
Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски
Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски

Таа се пофали дека успеала со многу труд и комплицирана постапка да подготви деликатес кој го нарече „Анеткин јаболков мед“.

Маркетинг

Додека ја спремав „технологијата“ прочитав дека, такво нешто (јаболков мед) постои на некои балкански пазари, но заради реткоста на деликатесот и бараноста како лек е многу редок и скап во својата изворна форма. Го наредуваат СЛАТКА ИНФУЗИЈА или ИМУНО ПЕКМЕЗ (џем што не е џем ).

Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски
Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски
Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски

Има многу здравствени придобивки, меѓу кои (од тоа што кратко прочитав):

Го јакне имунолошкиот систем – извор на витамин Ц, други витамини и минерали;

Го регулира шеќерот во крвта – затоа што нема додаток на никако шеќер или други засладувачи;

Ја прочистува и подобрува крвната слика – извор на железо и минерали;

Ги намалува холестеролот и триглицеридите; Смирува и лечи секаков вид на кашлица; Го чисти и регенерира црниот дроб;

Ги надокнадува сите изгубени витамини и минерали при болест и слаба исхрана.

Прочитав дека луѓе од сите РЕЛИГИИ и НАЦИИ се согласни околу овој бенефит, напиша таа.

Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски
Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски

Поранешната министерка покажа вистинско знаење на оваа тема, па сподели на кој начин се конзумира.

Го конзумираме како додаток во природни, растителни чаеви (две чајни лажици) или млака вода со половина лажичка пчелин мед (сојузник) од Ременската гора, напиша таа.

Овој рецепт не се прави со јаболки купени од пазар, туку само органски јаболка од недопрена природа.

Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски
Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски

Од оваа постапка од 35 килограми јаболка, излегува 3,5 килограми јаболков мед, подготвен на тивок оган.

-Многу труд за мало количество ЗДРАВЈЕ и ЉУБОВ, додаде Ременски.

Заедно со својот сопруг поранешната министерка покажа дека е востинска домаќинка која одлично се снаоѓа во новата работа.

Фото: Фејсбук/ Фросина Ременски

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button