Џабе го форисираш и срцето и умот: Со сродната душа не можеш да раскинеш и по разделбата

Со сродната душа, можете веднаш да се поврзете во моментот кога ќе се сретнете. Толку  е моќна што станува необјаснива и неопислива.

Тоа е лице кое ве разбира и се поврзува со вас на секој начин, на секое ниво. Она што ја прави магијата е чувството на смиреност, сигурност и среќа кога сте заедно.

Сè може да се случи додека трепкате со окото, во еден ден, и целосно да го промениме текот на нашите животи. Еден ден живееш многу пријатен живот, а следниот се преврте наопаку,. Можете да се сретнете со сродна душа на било кое место на планетата. На улица, во ресторанот, во продавница во автомобили. Но, кога ќе се сретнете, ти се чини дека одеднаш твоите очи се отвораат. И почнувате да ги гледате работите од некој друг агол.

ADVERTISEMENT

Од тој момент, сето тоа останува исто, и повторно станува поинаку. Одеднаш, сакаме да го поминеме поголемиот дел од нашето време со нашата душа. И овој човек одеднаш се нарекува свој, на поинаков начин од кој било друг.

Сметаме дека нашите емоции се продлабочуваат, а духовноста расте. И кога се бакнуваме, искрите летаат на сите страни, како во судирите на два света што стануваат едно. И по симбиоза, чувствуваме најудобна релаксација.

Меѓутоа, животното искуство нè учи дека љубовта не е секогаш едноставна и не мора секогаш да остануваме со душата до крајот на нашиот живот.Причините за развод можат да бидат бројни. Но, ова физичко распуштање е најмалиот проблем кога станува збор за сродни души. Она што останува и по заминувањето е лузната на душите .

Сепак, животот продолжува. Се обидувате да ги ставите вашите мисли во некој вид проток, за да ги организирате вашите обврски. Сепак, без оглед колку сте зафатени во нов живот по паузата, потребен е само еден единствен момент за да го смирите вашиот ум. И сфати дека сѐ ште можеш да ја почувствуваш својата душа.

Facebook Comments
(Visited 1.541 times, 1 visits today)