Јагуарот што ја нападна жената додека правеше селфи немa да биде успиен

Веста за нападот на еден јагуар врз една жена го шокираше светот. Но, повеќето луѓе беа зачудени од рекацијата на  жената отколку за Јагуарот кој не е навистина виновен за целиот инцидент.

Сигурни сме дека ќе се согласите дека да си го ризикувате животот за една фотографија е лудо. Од друга страна пак, многумина овој инцидент го споредија со оној со горилата Харамб, кој беше убиен откако детето влезе на каналот во кој престојуваше животното.

ADVERTISEMENT

Социјалните мрежи беа полни со коментари кои ги осудија родителите и чуварите на зоолошката градина затоа што не се грижат добро животните.

Сега се поставува прашањето – како и зошто луѓето не учат од други грешки? Малку е смешно да се спореди љубопитно мало дете кое завршило таму каде што не треба да биде поради негрижата на возрасните, а оваа жена направи нешто што повеќето деца нема да го направат.

Но, за среќа, ова животно нема да биде заспиено, бидејќи не е виновно за она што го стори.

„Ние ветуваме дека на нашиот јагуар ништо нема да му се случи, тоа е диво животно што е оградено на вистински и сигурен начин, така што не можеме да го обвиниме за тоа, бидејќи не е тој кој ја преминал бариерата. “, велат од градината на зоолошката градина.

 

Инаку, инцидентот настана откако една жена во зоолошката о близина на Феникс, Аризона, ја прескокна оградата за да направи селфи. Таа беше нападната од јагуарот и благодарение на случајни посетители, кои во тоа време се нашле на истото место, и кои намерно му го одвлекуваа вниманието, жената беше спасена од канџите на животното.

 

Facebook Comments
(Visited 188 times, 1 visits today)