ТИЕ СЕ ПОСЕБНИ ЛУЃЕ: Чувствителните луѓе ја гледаат душата пред сè и ги оценуваат луѓето

Дали ви кажуваат дека сте преосетливи?

Ако е така, тоа во никој случај не е негативна забелешка – чувствителните луѓе се едни од најстресните и најинтересните луѓе во светот, затоа немате од што да се срамите.

Ако имате среќа и таква личност стана ваш партнер, држете се до нив затоа што тие се навистина посебни и ретки. Еве неколку работи што чувствителните луѓе ги прават сосема поинакви:

Јасно е дека чувствителните луѓе поинтензивно чувствуваат стимули од околината, сите затоа што ги обработуваат сите информации на некое подлабоко ниво заради силна интуиција. Тие исто така чувствуваат работи што никој друг не би ги забележал. Вашите чувства секогаш ќе бидат подобро препознаени од самите себе.

Тие не прават разлика меѓу луѓетоЧувствителните луѓе ја гледаат душата пред сè и ги оценуваат луѓето. Надворешноста не им претставува ништо. Никогаш нема да им суди на другите затоа што смета дека сите сме во основа исти.

Тие сакаат да ги слушаат другите .Чувствителните души сакаат и знаат да ги слушаат другите, ретко зборувајќи за себе и за нивните емоции. Тие се полни со разбирање и навикнати за луѓето да се обратат кон нив за помош. Тие сметаат дека е нивна должност да им помагаат на друго лице.

Тие го носат срцето во рацете.Ова може да биде очигледно, но чувствителните луѓе честопати реагираат од срце, а не со глава, и заради ова инстинктивно однесување, тие велат дека не размислуваат. Сепак, тие се рационални луѓе.

Ним им е потребна осаменост .Тие сакаат да поминуваат време со себе за да ги „наполнат батериите“ и да се справат со сите емоции што им пречат. Јас можам да го поминувам тоа време во природа или во кревет. Бучавата и народот ги исцрпува. Дајте му малку време и тоа ќе го израдува.

Ако сте чувствителна личност, знајте дека сте скапоцени и дека светот би бил поубаво место ако има повеќе како вас! Ако вашиот партнер е толку чувствителен, негувајте ја неговата душа и уживајте во сите придобивки од љубовта што никој друг не може да ви го даде.

 

 

 

 

(Visited 226 times, 1 visits today)