Тело како песочен часовник повеќе НЕ е во мода – сега жените во Македонија сакаат да изгледаат вака и да имаат тело како овие дами

Време е да заборавиме на тело како на песочен часовник – во мода е нов облик на тело кој корисниците на социјалните мрежи го викаат „умник“.

Името го доби по несаканиот заб во вилицата кој во главно ни прави проблеми, а најчесто се вади, а дами кои сакаат да изгледаат така се Ким Кардашијан, Блејк Чајна и ѕвездите од реланите ТВ програми.

ADVERTISEMENT

Ваквиот облик на тело е карактеристичен за оние дами што имаат голема позадина и цврсти и издолжени нозе

Како што вели познатиот фитнес тренер, Бен Вест, овие ѕвезди напорно вежбаат за да изгледаат така. Тој за „Fabulous Digital” изјави дека најважни вежби за вакво тело се чучњеви и исчекор, потоа вежбите во кои колковите се исфрлаат напред и се дигаат тегови со кои се обликуваат бедрата.

Покрај тоа и вежби како планк, подигање на нозете го зацврстуваат торзото и ја стеснуваат половината.

Според Бен, умникот е поекстремна верзија на тело како песочен часовник, со потесна половина и посилни колкови.

Оние жени што имаат тело како песочен часовник полесно ќе го постигнат овој облик на тело. Покрај обликот на тело, за да постигнете облик како умник важни се и вежбите, диетите, но (за жал!) и пластични операции.

 

Facebook Comments
(Visited 1.404 times, 1 visits today)