Тажното куче на Сала сега има нов дом

Семејството на Сала, до последен момент, веруваше дека нивниот син и брат е жив по падот на малиот авион на Пајпер, кој го возел од Нант до Кардиф со пилотот Дејв Иботсон.

Потоа, истражувачите на англискиот канал, на длабочина од 67 метри, го забележале човечкото тело во урнатините на авионот.

ADVERTISEMENT

Семејството на Салина собираше пари за приватна истрага што започна откако ја заврши официјалната, а авионот беше пронајден по само неколку часа. Во тоа време, сестрата на Сала, Ромина, објави фотографија на Фејсбук, која веднаш се прошири на социјалните мрежи.

„Нала те чека”, напиша Ромина.

Нала е кучето Сала, кое Аргентинецот го стекнал кога почнал да игра во Нант. Бидејќи во тоа време живеел сам, решил да добие пријател со четири нозе со кого бил неразделен.

По враќањето од Нант во Кардиф, на 21 јануари, авионот со Сала и пилотот исчезнаа во Англискиот канал.

Сликата како кучто го чека сопственикот длабоко допре до милиони луѓе ширум светот кои се прашуваа што ќе биде со кучето, па Ромина објави нова приказна за нејзиното милениче на Инстаграм: „Нала, сега е наша. Никогаш не помисливме да ја дадеме на посвојување”.

Facebook Comments
(Visited 310 times, 1 visits today)