Рецепти

Славниот готвач ја откри тајната за совршена кајгана – најважно е да го НАПРАВИТЕ ОВА

Иако секој од нас има свој начин на подготовка на кајгана, светски познатиот готвач Џејми Оливер откри дека правиме грешка кога користиме млеко или крем при матењето.

Реклама
Реклама

Тој додаде дека јајцата одгледани на фарма се најдобри и најздрави, бидејќи кокошките се слободни.

Тој откри рецепт со кој ќе добиете совршена и превкусна кајгана.

ФОТО: Принтскрин / You Tube

Во сад со малку сол се матат јајцата.

Маркетинг

Во тава се додава голема коцка путер и се става на средна температура да се стопи.

Откако ќе се загрее се додаваат изматените јајца кои се мешаат со шпатула.

Маркетинг

ФОТО: Принтскрин / You Tube

„Некој додава млеко, некој крем, но ако добро готвите ништо од тоа не ви е потребно“ рекол готвачот и објаснил како да избегнете препржување на јајцата.

Тој советува јајцата да се турнат на страна во тавата и дека ќе продолжат да се пржат дури и кога тавата ќе се тргне од оган, биејќи ќе биде топла.

ФОТО: Принтскрин / You Tube

„Со лажица префрлете ги вашите јајца врз кришки печен леб.

Намачкајте го лебот со путер, но не заборавајте дека и во јајцата имате путер.

ФОТО: Принтскрин / You Tube

Резултатот? Прекрасни, но сепак меки по текстура“, вели Оливер.

https://www.youtube.com/watch?v=s9r-CxnCXkg&t=5s&ab_channel=JamieOliver

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .
Back to top button