Се сеќавате ли на оваа популарна пејачка која жареше и палеше на сцената – таа на 38 години се запиша на факултет бидејќи никој не сакал да и помогне околу болеста

Таа се повлече од естрадата.

Некогашната популарна пејачка Ксенија Мијатовиќ веќе долго време е повлечена од естрадата, а сега таа на свои 38. години се запишала на факултет и тоа на психологија.

Ксенија признала дека не и било лесно да ја напушти сцената и за тоа многу размислувала.

– Во еден момент се што бев не беше доволно и не мможев да живеам само од музика иако ми беше тешко да се простам од нешто што беше мој живот.

Но почнав нов живот од почеток, рекла таа.

Потоа прозборе за образованието.

– На свои 38. години се запишав на психологија со децата од 19, магистирав и напишав два научна труда. Паралелно со психологија ги заврпив и студиите на Институтот за интергративна присхологија, раскажала Ксенија во една емисија.

Ксенија пред две години има хронично заболување на кожата, па раскажа дека моментално прави едно истражување на таа тема.

– Моментално работам на истражување кое се однесува во врска со витилг кој го мам веќе две години и психиолошката структура – како луѓето го добиваат ова заболување што со ова досега никој не се занимавал, рекла некогашната пејачка.

 

 

 

 

 

 

(Visited 249 times, 1 visits today)