Само овој град и НИТУ ЕДЕН ДРУГ – ќерката на Борис Трајковски откри каде би живеела цел живот

Ќерката на покојниот претседател откри дека од овој град нема да се откаже никогаш.

Некогашниот претседатдл на Република Македонија, Борис Трајковски, животот го загуби на 26 февруари 2004 година во авионска несреќа на патот кон економска конференција во Мостар, Босна и Херцеговина. Авионот во кој и тој се возеше се урна во густа магла и пороен дожд на планината во југоисточна Херцеговина, во близина на селата Поплат и Врсник на околу осум милји (15 км) југо-југоисточно од Мостар.

Иако причината за несреќата сѐ уште не е позната, се чини веројатно дека тоа е резултат на контролиран лет на терен, евентуално влошен од наводни грешки направени од контролорите на воздушниот сообраќај на ССБХ на Меѓународниот аеродром Мостар Ортијеш.

ФОТО: Принтскрин

Граѓаните го паметат како „народен човек“, искрен и непосреден, го паметат по приврзаноста кон неговиот струмички дијалект, по „иминиите“ одноно обувките кои му ги изработуваа по нарачка заради големиот број (47), но најмногу по заложбите за заедништво и разбирање меѓу луѓето.

Цела земја тагуваше, но загубата на претседателот најтешко му падна на неговото семејство.

ФОТО: Принтскрин

Зад себе ги остави своите две малолетни деца Сара и Стефан како и сопругата Вилма Трајковска.

Неговата сопруга и децата целосно се повлекоа од јавност по неговото заминување од овој свет.

ФОТО: Влада на РСМ

Ќерката на претседателот, Сара Трајковска е доста активна на социјалните мрежи.
Сара порасна во вистинска убавица, која работи на себе и своето образование и е вистинска гордост на нејзиното семејство.

Но, Сара повеќе не живее во Македонија. Таа се пресели во Њујорк кој веќе ѝ стана втор дом.

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

Студии заврши на еден од најпрестижните Универзитети.

Сара се држи далеку од очите на јавноста и го крие својот приватен живот.

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

Она што може да се забележи од фотографиите е тоа дека Сара неверојатно многу потсетува на нејзината мајка. Се чини дека убавината ја наследила од неа, но отменоста, умереноста, силниот карактер ѝ борбеноста ѝ се наследени од нејзиниот татко.

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

Но, очигледно за Сара Њујорк веќњ претставува град и место во кое сака да остане задекогаш и не планира на враќање назад.

На својот Инстаграм профил таа сплдели статус на кој пишува: “Секогаш ќе биде Њујорк или ниедно друго место”.

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

 

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

 

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

ФОТО: Инстаграм / Сара Трајковска

 

 

(Visited 4.242 times, 1 visits today)