Ромска свадба на векот – невестата во венчаница сошиена од евра, златен синџир од пет кила. Погледнете го ова урнебесно видео

Ромските свадби се познати по необичниот раскош и кич

Но ова ги надмина и најнеобичните свадби што сме ги виделе досега. Имено, општо познато е дека младенците и семејствата со недели се подготвуваат кога се во прашање ромските свадби, но очигледно дека овој пар никој не може да го надмине кога е кичот и раскошот во прашање.

ADVERTISEMENT

Во прашање е пар од Словачка за чија свадба сме сигурни дека уште долго време ќе се памти.

Словачките медиуми објавија дека бракот на Ева и Лукас се славел од петок до понеделник со 80 гости. Младоженецот носел смокинг попрскан со злато, а невестата наметка направена од банкноти. Свадбата била планирана од летото и за неа биле потрошени околу 40.000 евра.

 

Facebook Comments
(Visited 14.661 times, 1 visits today)
Loading...