Проверете што открива годината на раѓање за вашиот карактер

Генерацискиот број кажува многу за нашиот карактер, вродени способности, слаби и силни страни, можна судбина и здравје. На овој начин можете да го пресметате вашиот генерациски број.

Ако сте родени во 1979:

1 + 9 + 7 + 9 = 26 = 2 + 6 = 8

ADVERTISEMENT

Значи, ти си осум … Сега знаете како да го пресметате генерацискиот број.

Еден

Тоа е генерација која сака моќ и стабилност преку лидерски позиции каде што може да биде водеч. Станува збор за огромн потенцијал и огромна енергија Како и дали ќе успеат да се справат со таквата одговорност, зависи и од други фактори – личен код, места каде што се родени и односи со околината.

Два

Тука нема лидерство, светот е како што е и не може да се смени, но неопходно е да се прифати ситуацијата и да се прилагоди. Тие не се независни, дури и немоќни. Нивната најголема сила е вокроткоста и соработка. Тие постојано ќе бидат вознемирени од надворешни влијанија и ќе го променат својот живот, без да ги прашуваат ништо. Затоа најдобро е да се грижите за вашите потези, бидејќи нивната безбедност е дискутабилна.

Три

Оптимизмот и насмевката е она по што тие треба да бидат препознатливи, тоа е нивната главна вибрација во животот. Тие имаат право да преземат мал ризик затоа што имаат среќа. Тројката е генерација која е жртва за пријателите и семејството, Како предизвик им се дава да им помогнат и да им го олеснат животот на луѓето околу себе, но тоа го прават во рамките на границите. Тие имаат проблеми со варењето, балансот на течности во телото и секрецијата на жлездите со внатрешна секреција.

Четири

Со текот на времето, сфаќаат дека сите тие се потпираат на нив. Во семејството, на работа и во општеството, нивното мислење е почитувано, а нивниот збор е последен. Тие се тешки за да го поправат она што некогаш претходно го згрешил. Не е лесно, но ако се дисциплинирани, ако не се плашат од тешка физичка работа, ако не можат лесно да се ослободат од пречките и ако знаат дека го даваат без разговор, тогаш можат да одговорат на предизвикот.

Пет

Во повеќето случаи, ова се луѓе кои се интелектуално силни, рационални и вешти. Постојат оние кои би рекле дека се површни, но е така. Нивната отвореност кон животот и луѓето постојано ги менува. Тие не можат да се пофалат дека имаат одредена цел, но некако со ова талкаат на крајот успеваат да ја нахранат својата немирна душа.

Шест

Генерацијата на која семејството се поврзува со неа е најважната работа во светот. И не само тоа, тие се важни луѓе и нивните чувства, бидејќи само преку хармонични односи можат да добијат потврда за себе. Хедонистите се, нивната љубов е многу важна, но тие исто така уживаат во храната и пиењето. Тие можат да бидат благородни и праведни, или да одат во друга крајност и да станат робови на материјално и сензуално уживање.

Седум

Тие се конструктивни, потешко се менуваат, но за разлика од петките што се менува на лично ниво, седум е свртен кон општеството и нивните бунтови природа. Тешко е да влезете во ветерницата и да промените нешто, за да можат да бидат немирни и малку непријатно за општеството.

Осум

Сè им оди рака под рака. Размислуваат за можностите што ги имаат во материјалниот свет, од пари до моќ, имајќи ја предвид можноста да стигнат до врвот. Не може да се одрече нивната борба, амбиција, желба, огромна енергија, конструктивност и конкурентен дух, но не постои упорност.

Девет

Генерација која може да го носи својот товар на грб, и уште поважно – да се ослободи од неа. Сите тие наследуваат, од болести во семејството на имотот. Тие работат, достојно, тие се упорни и тврдоглави, па сето тоа е за нив и сè во животот. Тие имаат време за секого и за сите, ќе ги најдете меѓу кнезовите и меѓу питачите.

Facebook Comments
(Visited 1.005 times, 1 visits today)