Пријателство со поранешниот е (не)возможно?

Лесно е да ја следите желбата за да останете во контакт со поранешниот по раскинувањето, но не се сите подготвени за таква авантура, и многу е важно да ја видите целата ситуација од друг агол.

Ние ви донесеме неколку факти за да ви помогнеме да разберете дали сте подготвени или пак ви требаат повеќе време за дружба со вашето поранешно момче.

ADVERTISEMENT

„По паузата ви треба време за вас, мора повторно да се однесувате како слободна личност, а вие не можете да го сторите тоа ако се дружите со вашиот поранешен партнер”, вели Сузан Елиот за „The Huffington Post.“

Иако постојат случаи во кои поранешните без проблеми стануваат пријатели по раскинувањето.

Сеуште сте повредени и ги чувствувате последиците од раскинувањето

Нормално е да се чувствува повреден и лут по раскинувањето. Сепак, ова се чувства преку кои треба да се оди сам, а не во друштво на вашиот поранешен партнер.

Вие не можете да одржите нормален разговор со вашиот поранешен

Ако се уште е многу тешко да разговарате со вашиот поранешен партнер, ако сте вознемирени и плачете за тоа, тогаш ова е очигледна причина да се избегнуваат такви ситуации додека не се променат вашите емоции.

Мисла дека може да биде со некој друг

Ако се уште размислувате на тоа како седите со него во кафуле и тој добива пораки од некој што се гледа, тогаш најдобро е да не се дружите со него. Ако таа мисла ве навредува, дефинитивно не сте подготвени за овој чекор.

Facebook Comments
(Visited 162 times, 1 visits today)