Погледнете како ова детенце го чува својот миленик и го теши на најслаткиот можен начин да не се плаши од грмотевици

ADVERTISEMENT

Ова видео на многумина ќе им го разубави денот

Страв од громови може да предизвика кај вашето милениче големи проблеми и затоа се препорачува сопствениците на време да се подготват и да им помогнат на своите миленичиња за да им го ублажат непријатното искуство. Овој страв е на листата на најголеми стравови кај кучињата, а покрај громовите, тие се плашат речиси подеднакво и од огномет, напуштање, возење во автомобил, луѓе и некои други силни и моќни звуци. Најважно е во моментите кога грми да бидете со вашето куче и да го смирите.

ADVERTISEMENT

Очигледно дека тоа ова дете го знае многу добро. Многу кучиња, исто како ова во видеото, се кријат под масата, плакарот и креветот за да се заштитат, а некои се тресат и почнуваат да дишат тешко.

 

Момчето во ова видео му даде до знаење на својот миленик дека не е сам и дека не треба да се плаши.

ADVERTISEMENT

 

Facebook Comments
(Visited 44 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT