Очи впечатливи, љубопитни, уредни и елегантни…Конечно е откриено oва е најубавиот знак

Можеби прашањето сте го сметале за бесмислено, но не е така, направена е анализа, и дојдено е до следните резултати:

Најубави се Вагите!Благодарение на влијанието на Венера, Вагите имаат најубава физиономија, лицето им е овално, правилно и привлечно, а носот краток и мазен.

Усните им се полни, заводливи и потемна нијанса. Очите впечатливи, љубопитни, предизвикувачки и загатливи. Вагите имаат и убава градба, пропорционална.
Просечната Вага има темносмеѓа до црна, бујна и квалитетна коса. И на поглед и на допир косата дава топлина и мекост. Вагата води сметка за уредноста и елеганцијата, трудејќи се да остави добар впечаток во секоја прилика.

ADVERTISEMENT

Освен типичните Ваги чија надворешност е под влијание на Венера, постои и Вага под влијание на Сатурн, чие лице е со поостри црти, неправилен нос и лукави очи. Телото на овие Ваги е помускулесто и силно, што ја одразува нивната борбеност и амбиција.

Facebook Comments
(Visited 5 times, 1 visits today)