Одговорете што е она што најпрво го видовте на оваа слика?

Она што прво човекот ќе го види на некоја слика многу зборува за неговите особини. Психолозите користат многу различни слики за да создадат профил на лице, со прилично прецизни резултати.

Овој брз тест, се разбира, не претендира да биде 100 % точен и да даде прецизна клиничката анализа, но исто така може да ви каже многу за вас. Значи, погледнете ја добро сликата и кажете што е она што најпрво го видовте на неа?

ADVERTISEMENT

Анализа на она што сте го виделе:

I. Експлозија

Вие сте креативна личност со развиена имагинација. Време е да ја смените професијата, ако не работите во уметничката сфера. Особено ако не сте задоволни со вашата моментална работа.

Се сеќавате ли што најмногу ви се допаѓаше додека бевте помлади? Можеби сте сакале да пеете или да танцувате? Можеби цртате убаво, дизајнирате или правите фризури? Во најмала рака, можете да ја заживеете вашата стара страст како хоби. И нема да зажалите!

II. Две раце

Благодарение на вашиот остар ум и рационалност, луѓето често бараат совет од вас. Знаете како да го пронајдете излезот од најтешките ситуации, како и најефективното решение. Вие не сте склони кон паника и ги смирувате другите во екстремни ситуации. Оваа особина предизвикува восхит кај другите.

III. Дрво

Имате извонредна моќ на перцепција. Не може да скрие ништо од тебе, затоа што ја забележувате секоја мала работа што другите луѓе не ја забележуваат.

Вие знаете и гледате сè. Покрај тоа, вие сте свесни за чувствата на другите луѓе. Како резултат на тоа, точно знаете кога и што можете да побарате од другите.

IV. Не гледате ништо

Потребна е пауза. Неспособноста да не гледате ништо укажува на тоа дека вашиот мозок е уморен и не може ефикасно да извршува сложени задачи. Во последно време сте премногу иритирани? Дали е тешко да се справи со проблемот? Сето ова се знаци на замор. Земете пауза.

Facebook Comments
(Visited 1.203 times, 1 visits today)