Огњен Врањеш ја тужи Карлеуша и бара милионска оштета

Фудбалерот Огњан Врањеш поднел приватна тужба против Јелена Карлеша.

Во кривичната пријава Врањеш изјавил дека пејачката му се заканувала и јавно го навредувала преку социјални мрежи, а исто така изјавил дека неговата безбедност е загрозена.

ADVERTISEMENT

„Јавноста е свесна дека во претходниот период нашиот клиент Огњен Врањеш доживеа низа навреди и закани од Јелена Карлеуша, поради што бевме принудени да поднесеме тужба за надомест на нематеријална штета поради повреда на честа и угледот, кривична пријава за кривично дело загрозување на безбедноста, како и приватна кривична пријава за прекршок “, се вели во соопштението на неговите адвокати.

Курир тврди дека Врањеш бара два милиона српски динари.

Карлеуша јавно го навредуваше Врањеш, нарекувајќи го „болен црв”, „гнида ” и му се закануваше , а српските медиуми објавија дека и нејзиниот татко му се заканувал на фудбалерот .

Facebook Comments
(Visited 910 times, 1 visits today)