Ова седумгодишно момче со необична коса го маѓепса модниот свет

Фарук Џејмс е седумгодишно момче кој сака видео игри, танцување, фудбал, рагби и моделинг.

Сепак, неговата необична афро долга коса привлекува многу внимание. Мама Бони, кој се грижи за неговата кариера, секојдневно ја негува косата на Фарук, ствајќи му половина шише регенератор.

ADVERTISEMENT

Сепак, таа вели дека ова не е тешко за неа, бидејќи благодарение на постарите деца кои се исто така од мешан брак има искуства со кадрва коса.

 

Единственото што ја вознемирува е тоа што луѓето се уште се чудни кога гледаат едно момче со толку долга коса, но Фарук е оној кој не дозволува таа да се скрати.

View this post on Instagram

Wakey Wakey Rise and Shine ☀️

A post shared by faroukjames (@faroukjames) on

“Почнавме со моделирање кога Фарук имаше само шест месеци”, вели мајката.

Додека Фарук и неговата косата растеа, таа природно се спушти надолу, па момчето почна да ја губи својата работа како модел, а на неговата мајка и беше кажано дека мора да ја скрати косата ако сака Фарку да работи во модната индустрија, бидејќи тој овака личел на девојче.

Постојат компании кои сакаат да соработуваат со него, но кои не бараат таков изглед.

Бидејќи со неговите седум години Фарук веќе заработил значителна сума пари, Бони вели дека парите ги чуваат за школување за да може момчето еден ден да избере што ќе стори и како тие пари можат да му помогнат.

View this post on Instagram

A change is gonna come….. 🌁

A post shared by faroukjames (@faroukjames) on

 

А тој се уште не е сигурен дали кога ќе порасне сака да биде фудбалер, модел или банкар.

Facebook Comments
(Visited 2.427 times, 1 visits today)