Ова дете имаше само 4 килограми кога го посвоија од дом за сирачиња во Бугарија – нема да ви се верува како изгледа денес (видео)

Малиот Рајан беше неухранет и пред умирање во еден сиропиталиште во Бугарија

На 7 години имаше само 4 килограми, а имаше и сериозни здравствени проблеми. Имено, Рајан има церебрална парализа, облик на дварфизам, а и нозете ми се неправилни и недоволно развиени. Но за среќа, Дејвид и Присила Морс одлучија да го посвојат и да му дадат шанса за живот.

ADVERTISEMENT

Нема да ви се верува како изгледа момчето само една година откако беше посвоен од Присила и Дејвид…

Малиот Рајан е жив благодарение на хуманоста на овие луѓе

Присила Морс (во центарот) беше инспирирана да го прифати Рајан откако ја видела неговата фотографија на страницата за усвојување на Фејсбук во јуни 2014 година. На оваа фотографија е таа заедно со нејзиниот сопруг Дејвид и нивните три други деца. Синовите Дилан (13) и Џек (7), кои се нивни биолошки деца (лево). Ќерката Мекензи,(десно), има седум години и беше усвоена од Русија во 2012 година.

Еве како изгледаше малиот Рајан една година откако беше посвоен од Присила и Дејвид, a во продолжение погледнете како изгледа момчето денес…

 

Facebook Comments
(Visited 14.933 times, 1 visits today)