Оваа билка прави чуда во организмот

Лекува цревни заболувања, проблеми со грлото и ушите, го намалува шеќерот во крвта.

Билката чувар куќа се користи и за надворешна и за внатрешна употреба.Таа го елиминира вишокот на маснотија од ушните канали. И се користи за болно уво, односно лечи ушни инфекции.

Преполовете неколку ливчиња од Чувар куќа и исцедете две до три капки сок во болното уво. Оставете ја течноста да делува неколку минути, а потоа свртете ја главата за течноста да истече од ушната шуплина.

ADVERTISEMENT

Ова растение има анти-воспалителни и антисептични својства. Таа може да се конзумира како сок или чај.Познато е дека оваа билка може да ги намали цистите и миомите на матката. Во таков случај, билката се користи како додаток во мед, и се конзумира континуирано 20 дена. Доколку тогаш цистата не се намали, препорачливо е медот да се конзумира уште еден месец.

Facebook Comments
(Visited 162 times, 1 visits today)
Loading...