Нова хит диета: За еден месец ќе го прочистите својот организам и ќе добите витко тело

Како изгледа диетата „Whole 30“?

Од вашето мени треба да исфрлите  житарици, млечни производи, мешунки, алкохол и намирници со дополнителен шеќер и адитиви и ќе постигнете неверојатни резултати  за само 30 дена и ќе го прочистите својот организам.Целта е да ги намалите воспалителните процеси на телото и да ослабнете, а како резултат на тоа ќе бидете поенергични, а вашата кожа ќе блеска.

Затоа потребно е да јадете месо, риба, јајца, зеленчук (може и некое одредено овошје и здрави масти).Овој популарен режим на исхрана е делотворен доколку го применувате со помош на нутриционист, а тоа е особено важно кај луѓето кои се алергични на одредени намирници. Во такви случаи треба да се одлучите за поумерен облик на оваа диета.

ADVERTISEMENT

Иако треба да се ифрли шеќерот, многу е важно да не дојде до цела низа нутритивен недостаток во телото. Затоа на пример, потребно е да внесувате овошје и поголема количина вода, зеленчук и протеини, а сето тоа е со намера да ги замените намирниците богати со обработени јахлехидрати и шеќери.

 

Facebook Comments
(Visited 117 times, 1 visits today)