Никогаш нема да погодите што работела Лепа Брена пред да стане една од најголемите ѕвезди во поранешна Југославија

Многу познати личности пред да станат познати се занимавале со најразлични професии кои немаат никакви допирни точки со нивната кариера.

ADVERTISEMENT

Па така пред да ја освои цела поранешна Југославија, од Триглав до Вардар со песна и да стане Лепа Брена, Фахрета Јахиќ работеше како дадилка во едно познато белградско семејство. Многу години подоцна, се покажа дека Брена ја чувала пејачката Ана Штајдохар.

ADVERTISEMENT

 

Покрај Брена и фолк пејачката Данијела Враниќ, позната како кралица на скандалите, по пристигнувањето од нејзиното родно Ваљево во Белград кратко време работела како дадилка на децата на Мерима Његомир.

ADVERTISEMENT

 

Facebook Comments
(Visited 2 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT


loading...