Не можеше да одлучи кое кутре да го вдоми, па реши да го купи целото засолниште

ADVERTISEMENT

Една жена беше да го посети локалните засолништа за животни и не можеше да одлучи кое куче да го вдоми.

Даниела Едем одлучи дека мора да направи нешто и да им даде втора шанса на кучињата, бидејќи се разочарала кога видела како живеат во едно засолниште.

ADVERTISEMENT

Таа заедно со својот сопруг одлучија да го купат целото засолниште со цел да ги спасат сите 250 кучиња што живееле во него. Овие двајца прекрасни луѓе редовно го посетуваат нивното засолниште, а дома чуваат околу 50 кучиња кои беа во најлоша состојба. Сите кучиња добиваат многу љубов, грижа и сета неопходна медицинска нега, а во исто време овие двајца го бараат за нив и најдобриот дом.

Даниела и нејзиниот сопруг ги посветија своите животи на спасувањето на кучињата. Таа реши да го обнови засолништето и да ги подобри условите во него.

 

ADVERTISEMENT

Откако го купиле засолниште, успешно сместиле над 90 кучиња во нови домови или во други подобри засолништа.

Па, големо БРАВО за овие прекрасни луѓе!

Facebook Comments
(Visited 66 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT