Не консумирала шеќер месец дена и ги забележала овие промени

Директорката за продажба и маркетинг во Лондон, Алис Велч, овој февруари одлучи да го спроведе режимот “Sugar Free”. Значи, во текот на 28 дена, избегнуваше шеќер и сè што содржи шеќер, и ги опиша нејзините впечатоци за Daily Mail.

30-годишната Алис првично призна дека не е манијак за благи работи. „Првиот ден беше добро, но другите, третиот и четвртиот беа проблематични. Не бев ниту свесен дека бев зависник од шеќер, но прво почувствував главоболки, што можам само да ги припишам на фактот дека брзо исфрлив шеќер од исхраната”, објасни таа. .

ADVERTISEMENT

„Тешко ми беше да пијам чај без шеќер, а по ручекот моето тело бараше нешто благо. Купив ментол без шеќер во надеж дека ќе ја задоволам таа желба, но бев во големо искушение да изедам цела чоколадна торта”, вели таа.

Исто така, во првата недела одлучи да најде замена за шеќер и почна да користи алтернативен – засладувач. Во втората недела, желбата за благобеше уште посилна, вели, но главоболките исчезнаа. Таа почна да бара замена на слатки за да ја задоволи желбата за благо.

Во третата недела, желбата за благо беше помала и забележа дека кожата изгледа подобро, вели Алис.

„Никогаш не сум имала лоша кожа, но забележав дека веќе не е толку сува, претпоставувам дека тоа е последица поради ослободувањето од алкохолот, што исто така го избегнав заради шеќерот”, вели таа.

„Отсекогаш сум била слаба, но исто така со овој предизивк забалежав намалување на стомакот. Впрочем, забележала две големи промени – на кожата и во областа околу стомакот.

„Целосната диета за мене е малку радиклана, но решив дефинитивно да го намалам внесот на шеќер. Сега сум многу повеќе загрижен за тоа колку во храната имам шеќер. Забележав дека кожата изгледа подобро и чувствувам дека моето тело дефинитивно изгледа многу подобро во областа на стомакот “заклучи таа.

Facebook Comments
(Visited 2.854 times, 1 visits today)