Немојте да се залажувате, добрите луѓе не се глупи

Бидете такви луѓе. Пробајте и ќе видите што ќе се случи.

Тие имаат исклучително висок коефициент на интелегенција, кој им овозможува светот да го видат приближно онаков каков што е и кој потоа им влева надеж и сила постојано да се обидуваат барем малку да го разубават, да помогнат на кој можат.

Тие се подготвени да помагаат без да бараат возвратена услуга, да сакаат безусловно, да даваат кога ни самите немаат, да решаваат туѓи проблеми, да му помогнат секому кој има мака. Тие од луѓето никогаш не го добиваат тоа што го залужуваат, но животот нема да им остане должен.  Ќе им се врати преку други кои ќе им помогнат кога ќе им биде потребна помош.

ADVERTISEMENT

Има многу добри луѓе во светот, само се скриени во глувчешка дупка плашејќи се од оние дивите и недокажаните, кои некако како баш сега да владеат со светот. Се кријат тие прекрасни луѓе плашејќи се од нелуѓето заборавајќи ја онаа огрома животна вистина дека Бог ги сака оние со добро, искрено и чисто срце.

Бидете такви луѓе. Пробајте и ќе видите што ќе се случи.

Facebook Comments
(Visited 732 times, 1 visits today)