Наводно е подобар од Нутела – наскоро нов крем на полиците за кој сите зборуваат (не содржи палмино масло и е со божествен вкус)

Ако сте љубител на чоколадните колачиња и бисквити, како и на чоколадните кремовите на Нутела, ќе бидете воодушевени кога ќе видите дека наскоро пристигнува нов производ од кој дури и одговорните во Фереро се плашат: чоколаден крем „Pan Di Stelle“.

ADVERTISEMENT

Во јануари 2019 година, на полици на супермаркетите, доаѓа кремот „Pan Di Stelle“., од италијанскиот произведувач „Barilla“. Тие ќе го имаат истиот божествен вкус како и нивните чоколадни бисквити „посолени“ со шеќерни ѕвезди. Можеби сакате да го започнете денот со овие бисквити и млеко или сакате да ги гледате вашите омилени серии под ќебето мезејќи се со познатите слатки? Наскоро ќе можете да го зголемите задоволството и со овој крем да го покривате крцкавиот топол леб, палачинки или едноставно да го јадете со лажица! Добрата вест е дека кремот „Pan Di Stelle“ нема да содржи палмово масло и ќе биде правен од сертифицирани италијански лешници со врвен квалитет. Исто така, какао доаѓа од Какао Хоризон (Cocoa Horizon), компанија која се занимава со одржливо производство и големо внимание посветува на условите под кои работат одгледувачите од какаото.

ADVERTISEMENT

Италијанците веќе му се радуваат на овој крем, а нам ни е жал што нема да дојде порано, бидејќи новогодишните колачиња со него би биле вистинска магија!

Facebook Comments
(Visited 4 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


loading...