Навики кои ќе ви го променат животот: Воведете ги овие промени и чувствувајте се подобро секој ден

ADVERTISEMENT

Ако не се чувствувате добро во сопствената кожа, тогаш можеби е време да воведите некои помени. Моќна на храната која ја јадете има големо влијание на вашето тело, а за жал честопати ние луѓето ја занемаруваме.

Во продолжение ви прикажуваме неколку идеи и совети како да ја подобрите својата исхрана и да се чувствувате подобро секој ден.

ADVERTISEMENT

Секој ден започнете го со појадок

Иако секој оброк е еднакво важен, појадокот секако зазема посебно место затоа што ви помага да го наполните телото со потребната енергија и храливи материи. Прескокнувањето на појадокот лошо се одразува на нивото на глукоза, главното гориво за работа на нашиот мозок, а воедно ја зголемува можноста да јадете повеќе храна во текот на денот.

Настојувајте две третини од вкупниот внес на храна да биде од растително потекло

Ихраната која во поголем дел се темели на намирници од растително потекло, е моќен начин да го одржувате своето здравје. Дозволете си вашиот дневен внес на храна во поголем дел да биде од растително потекло и ќе забележите дека од ден на ден се чувствувате подобро.

Зголемете го внесот на течности

Знаете ли во што се крие тајната на блескава кожа, доволно енергија, расположение и добро здравје? Клучот е во доволниот внес на вода во вашето тело.

ADVERTISEMENT

Нека вашите дневни оброци бидат редовни

Нажалост, начинот на живот често не ни дозволува да ги распоредиме оброците онака како што би сакале. За да не западнете во замката на неадекватни меѓуоброци, обидете се да изберете напитоци од свежо овошје или пак салата.

 

Facebook Comments
(Visited 6 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT