Морето го чисти организмот од отров, ги чисти сите проблеми и ја смирува душата

Мирисот на сол и борова шума ја смирува душата, а звукот на брановите како да шепоти на уво и лесно го масира телото.

Она што многумина не знаат дека освен што ја чистите душата со морската вода, на природен начин го чистите и телото. Морето ги содржи сите важни минерали и елементи и е бесплатен извор на минерални хранливи работи.

Морската сол и морската вода ја чистат кожата од отрови и ѝ дозволуваат обновување. Многумина купуваат морска сол, но таа не може да ја замени морската вода. Купувањето на морска сол која е лишена од своите природни минерали и елементи и нема некое преголемо здраво влијание.

ADVERTISEMENT

Морската вода помага при лечење на болките во грбот, помага за ишијас, спортски повреди, проблеми со циркулација крв, псоријаза, сите состојби поврзани со модерниот начин на живот како напнатост и нервоза и лечи срцеви болести, ги отстранува нечистотиите на кожата и ја влажни сувата кожа.

Брановите и струите во морето внимателно го масираат целото тело и бесплатно го острануваат целулитот. Присетете се на старата изрека „Во здраво тело, здрав дух“ и отидете на море и уживајте.Еден од најважните елементи во морето е јодот, бидејќи е неопходен за човечкиот организам да произведе два важни тироидни хормони кои лекарите во шегата често го нарекуваат “камшик на организмот”.

Овие хормони се важни затоа што тие управуваат со потрошувачката на енергија во телото. Недостатокот на јод може брзо да доведе до хроничен замор , но исто така и до зголемена тенденција на инфекции, мускулна слабост, зголемено чувство на студ, бавни рефлекси, како и гушање.

Денес, сите живеат во многу стресно и негативно опкружување , се изложени на страв и напнатост, донесување одлуки за живот и избор на животно водство. Затоа, ако сакате да го реализирате целосниот потенцијал за детоксикација на море, научите да дишете , а потоа на крајбрежјето дополнително ќе го излекувате телото и умот и ќе се ослободите од длабоко вкоренетиот стрес, депресија и токсини.

Facebook Comments
(Visited 1.631 times, 1 visits today)