Млад брачен пар го виде ова девојче со „сребрени очи“ и веднаш реши да го посвои

Една приказна што ќе ви го разубави денот

И покрај тоа што постојат многу родители што би посвоиле дете, навистина е тажен фактот дека во светот се уште има огромен број деца кои чекаат усвојување. И она што е уште пострашно во целата приказна со децата што живеат без своите родители е тоа што меѓу нив има и такви кои се „помалку интересни” за многу двојки поради некои свои физички или ментални пречки. Ерин Остин и нејзиниот сопруг Крис се еден од оние ретки парови на кои тоа воопшто не им пречи. Па така тие во 2015 година, кога Ерин на Фејсбук случајно наиде на најава за посвојување на деца, решија да посвојат дете. На сликите таа веднаш забележала една девојка во која се заљубила на прв поглед. Нејзиниот сопруг веднаш се согласи дека е време да го прошират нивното семејство и да ја донесат малата Кинескиња со „сребрени” очи.

ADVERTISEMENT

„Сè уште беше бебенце на фотографијата, нејзините очи беа сребрено-сини, а во описот на фотографијата стоеше нејзината дијагноза. Таа беше слепа поради вродениот глауком “, објасни Ерин како прв пат го видела девојчето.

И додека ги гледа овие фотографии, тие почувствуваа „нешто” и одлучија цврсто да ја посветат девојката. И успеаја.

На почетокот на 2016 година, малата Кинескиња беше дадена во нивното семејство. Тие веднаш и го дале името Примроуз. Ерин не смета дека нејзиното слепило е проблем: „Нема ништо страшно во слепилото. Не е нешто што некој треба да се извини или да се чувствува лошо”.

Малата Примроуз сега сигурно е среќна што заврши во добри раце, со овие прекрасни луѓе. 🙂

Facebook Comments
(Visited 623 times, 1 visits today)