Кучка плачеше кога го виде своето повредено кутре, веруваше дека некој ќе се појави и ќе и помогне

Организацијата „Animal Aid Unlimited” од Индија доби повик дека  рането куче лежи на улица до еден столб.

Покрај него стоеше неговата мајка која „плачеше“ очајно бидејќи не можеше да му помогне. Таа очајно повикуваше некого да помогне.

ADVERTISEMENT

Кога пристигнаа волонтерите, беше тешко да ја одвојат од кученцето, но беше неопходно, бидејќи таа имаше уште неколку кученца на кои им требаше.

Ранетото кутре беше однесено во засолниште во кое му беше дадена помош и многу љубов. Кучето ги освои срцата на волонтерите во засолништето, но време беше да се врати на неговото семејство. Мајка веднаш го пречека …

Погледнете го видеото:

Facebook Comments
(Visited 710 times, 1 visits today)
Loading...