Колку стомачни е потребно да направите за да забележите промени

Дали секојдневно правите стомачни и не забележувате промена? Можеби сè уште не сте направиле доволно …

Рамен, цврст стомак не е само естетски привлечен, туку и индикатор за здравје, бидејќи цврстите стомачни мускули се предуслов за правилно држење на телото и генерално добра хармонија на коските и мускули.

ADVERTISEMENT

Затоа е добра идеја да се знае колку стомачни треба да правиме секој ден, така што вежбата ќе дадат добри резултати.

Стомачните мускули се една од најважните групи на мускули на нашето тело, бидејќи тие ни овозможуваат да одржуваме правилно држење, да ја држиме карлицата и делуваат како еден вид поддршка на целото тело.

Стомачните се најпопуларни вежби за овие мускули, а главната специфичност на оваа вежба, без оглед колку често ја правите, никогаш не станува лесна. Затоа сакаме да го избегнеме прекумерен број на стомачни мускули, па затоа е добро да се знае колку вежби за абдоменот всушност треба да се прави секојдневно за да бидат видливи резултатите.

Одговорот е 30 стомачни, а на тоа треба да додадете и редовно подигање на нозете, „планк“ и другите вежби за зацврстување на вашиот абдомен. Исто така погрижете се и за вашата исхрана, бидејќи ако не јадете здраво, ниту една вежба нема да има долгорочен ефект.

Ако се придржувате кон ова, ќе видите како јасно ви се дефинираат стомачните мускули веќе за неколку недели, а наш совет е да се обидете овие вежби да ви бидат секојдневна рутина или барем редовна навика.

Исто така треба да потсетиме и дека кога правите стомачни, многу важно е правилно да ја држите главата и вратот. Ова го правиме со ставање на прстите на задниот дел на главата, со што ја поддржуваме главата и на тој начин го штитиме вратот од истегнување при вежбањето.

Меѓутоа, нашите раце никогаш не смеат да ни служат за да ни ја туркаат главата за да полесно го креваме телото.

Исто така, стомачните секогаш треба да и правиме со свиткани колена и анајдобро се прават без да го подигаме стапалата од подот. Нозете може да ви ги држи друго лице или може да и прицврстите ставање под креветот.

Facebook Comments
(Visited 11 times, 1 visits today)