Кога ви треба рамо за плачење – Ракчињата се тука секогаш

Ако зборуваме за симпатични знаци во хороскопот, Ракот дефинитивно ги има лидерските позиции. Ова се најистакнатите негови карактеристики.

Иако многумина во оваа карактеристика на Ракот гледаат слабост, тоа е нивната најголема сила.

ADVERTISEMENT

Има оклоп, но меко јадро

Раковите носат оклоп од надвор, и меко јадро од внатре. Ако се обидете да го оспорите – неговиот одбранбен механизам веднаш реагира.

Како по правило, тој е срдечен, многу чувствителен, нежен, но изненадувачки силен и тежок во финансирањето и бизнисот – така што често се наоѓа на врвот на професионалниот или општествениот живот.

Тука е секогаш кога ви треба

Неговата задача е да се грижи за другите. Ракот обично е близу кога ви е потребен: се сеќава на вашиот роденден, ви помагаат со тешкотии, и ако ви треба совет, ќе ви понуди разбирање со отворено срце.

Во љубовта Ракот е лојален и посветен, сензуален, многу чувствителен, но исто така е склон на ненадејни промени во расположението. Тој внимателно ги чува своите чувства и никогаш не заборава што го научил неговиот живот. Тој е романтичен, а не премногу сензуален тип.

Тивок собирач на навреди

Слабост? Ракот е собирач на навреди.  Тој речиси ги негува, што е најлошо кога тоа се прави во тајност, и остава вие да откриете каде сте згрешиле. Ако не погодите (што е многу веројатно), нема да знаете, бидејќи Ракот е срамежлив и не зборува многу. Неговото меланхолично расположение понекогаш може тешко да се издржи.

Вечен песимист

Песимизмот никогаш не е далеку, секогаш е подготвен да ја уништи секоја имагинација. Ракот мора да научи да го игнорира тој внатрешен глас кој постојано извикува и предупредува ако сака да ужива во своите соништа.

Додека не научи да се спротивстави на неговите стравови, тој ќе биде негова Ахилова пета. Тој ќе биде повреден секој пат кога ќе се издигне премногу високо.

 

Facebook Comments
(Visited 1.062 times, 1 visits today)