„Кога богатиот ќе стане сиромашен, тој станува учител“

Изберете една која ќе ве води до крајот на овој ден.

Кој ја бара вистината, мора да знае и како да ја поднесе.

Мудриот човек сам донесува одлуки, будалата го прифаќа јавното мислење.

ADVERTISEMENT

Неколку чаши вино се причина за голем број важни зделки.

Кога ќе се опуштиш, стравот го снемува, а љубовта расте.

Кога осудуваш некого, не го опишуваш него, туку се дефинираш самиот себеси.

Без разлика што се случува во твојот живот, секогаш имаш ИЗБОР да бидеш среќен или тажен.

Запомни дека твојот најдобар пријател си самиот ТИ. Исто како што ги слушаш и почитуваш пријателите, слушај се и почитувај се себеси без никакво осудување.

Дека еден учител е добар, не е знак бројот на ученици што ги има, туку бројот на учители кои ги создава.

Ако си депресивен – значи живееш во минатото, ако си конфузен значи дека живееш во иднината, а ако живееш само во сегашниот момент, тогаш ќе чувствуваш само МИР.

Животот е само мост. Немој да градиш куќа на мостот.

Во моментите на успех, не ги заборавај своите неуспеси.

Подобро запалете светло отколку да ја проколнувате темнината.

Кога богатиот ќе стане сиромашен, тој станува учител.

Кој има пари, има и пријатели.

Парите често ги отстрануваат неприликите, но често и ги создаваат.

Трпеливо издржи мала загуба и ќе бидеш поштеден од поголема.

 

Facebook Comments
(Visited 416 times, 1 visits today)