Кафуле во кое можете да галите мали прасиња – нов хит во светот

Кафулињата каде што можете да галите прасиња е новата иновативност од Јапонците.

Во Токио неодамна се отвори кафулето „Мипиг“, кадешто низ нозете на гостите се шетаат прасиња.

ADVERTISEMENT

„Сакаме Јапонците да станат поблиски со овие животни и евентуално да им станат членови на семејствата“, велат сопствениците на „Мипиг“.

Од кафулето велат дека прасињата се толку мали што ги собира во шолја за чај. Тие ги предупредуват гостите дека ова не е специфична раса на свињи, туку се работи за многу мали или млади прасиња кои растат.

Иако ова е прво кафуле кој вдоми прасиња, ова не е прв пат некој да го промовира овој концепт.

Во Лондон во 2015 се одржа „pignic” викенд, при што гостите можеа да ги галат прасињата.

Facebook Comments
(Visited 30 times, 1 visits today)
Loading...