Не е потребна голема мудрост за печење костени.
Сепак, многумина избегнуваат да го прават тоа дома затоа што се чини дека е премногу работа, а потоа фрлаат пари на прескапата костен од улицата.
Сепак, тоа е многу лесно. За почеток, потребни ви се свежи костени и еден нож. Но, не било! За да избегнете сечење, земете остар нож. Исечете го секој костен широк, додека школка убаво не се раствори.
Потоа, пресечете ги ренданите костени во тенџере, додадете вода и зачинете со сол. Оставете да зоврие, а потоа извадете ги костените од водата, префрлете ги во тава и ставете во рерна загреана на 220 степени да зоврие 15 минути.
Откако ќе се испечат костените, ставете на чинија, покријте со крпа и оставете да отстои околу 5 минути. Ова ќе ви го олесни чистењето. Уживајте!